Er du kommet galt afsted med din fod?

08 februar 2022
Steffen Petersen

advertorial

Har du slået din fod og nu kan du ikke rigtig støtte dig på den? Vi kan alle komme galt afsted med vores fødder og ofte kan smerterne være mere vedvarende, fordi vi skal bruge dem til at gå rundt på. Hvis du har smerter i dine fødder i længere tid, så kan det muligvis være, du skal en tur forbi lægen. Læs med her, og hør hvad du skal gøre, hvis du døjer med en dårlig fod. 

 

Røntgenundersøgelse

 

1. Slap af i din fod

Hvis du har slået foden og ikke helt kan støtte dig på den umiddelbart efter, du har slået dig, så skal du prøve at slappe af. Læg dig ned og hold foden hævet, hvis det gør ondt at have den liggende. Det bedste vil være at give foden ro og lade den komme til sig selv igen, indtil smerterne er forsvundet. Det kan være, at den bare er blevet forslået og lige skal have ro for at blive normal igen.

 

2. Tag til lægen

Hvis dine smerter varer ved, så kan det være en god idé at ringe til lægen eller møde personligt op. Hvis din fod er meget hævet, så kan der være sket en mildere forstuvning. Men en læge vil være den rette person at henvende dig til, hvis du tror, at der er sket noget mere slemt med din fod. Det kan være, at lægen vil opdage, at den er brækket eller om du har forrevet en sene. 

 

3. Få taget et røntgenbillede 

Hvis du er usikker på, om der er sket noget med din fod, kan en røntgenundersøgelse være det næste fornuftige skridt. Din læge vil vide, om der er noget bekymrende i din fod, eller om der blot er tale om en let skade, som vil gå væk med tiden. Du kan besøge en røntgenklinik for at få taget billeder af din fod, medmindre din egen læge henviser dig til skadeturen. På røntgen billedet vil der kunne aflæses om din fod har taget slem skade eller ej.