Få flotte trægulve

11 marts 2022
Niels Geckler

advertorial

Hvis du har slidte og tilsmudsede trægulve i din bolig, kan de gøres flotte med en afslibning. Find for eksempel dygtige fagfolk til at foretage gulvafslibning i Stevns.

Lige så flot et velholdt og velplejet trægulv kan være, lige så trist kan det se ud, hvis sådan et trægulv er slidt, skrammet og smudset til. Et trægulv kræver pleje og vask med de rette midler, men uanset hvor godt man plejer og vasker et trægulv, så vil det blive slidt på et tidspunkt.

Du kan gøre et lidt træt udseende trægulv smukt igen i rigtig mange tilfælde med en afslibning. Er gulvet meget ødelagt af skrammer, maling pletter, lim fra gulvtæppe og andet, som ikke er til at få, ja så kan det godt være nødvendigt med lidt grovere midler, nemlig en afhøvling. For der er en afslibning ikke tilstrækkelig, men efter afhøvlingen kan du slibe gulvet for at få en god finish.

Hvordan skal dit trægulv se ud efter afslibningen ?

Når du har fået slebet dit trægulv af skal du overveje, hvad næste skridt skal være, hvordan efterbehandlingen skal være. Her er flere muligheder, og faktorer som vedligeholdelse og udseende er centrale for dit valg. Man kan få meget smukke gulve ved en af de behandlinger, hvor de står meget rå – forudsat selvfølgelig at gulvplankerner er flotte og har karakter. 

gulvafslibning stevns

Men nemmest at vedligeholde og vaske er et lakeret gulv, som nogen på den anden side finder kedeligt, da det ikke er nær så rustikt og karakterpræget som de mere rå look.

Men et lakeret gulv tager ikke imod rødvinsstænk og andet væske, der spildes på gulvet. Det kan nemt tørres af, fordi det lægger sig oven på den lakerede overflade uden at trænge ned. Det lakerede gulv stiller ikke så store krav til rengøring og pleje som mange andre trægulve.