Find den rette plæneklipper – måske en robotplæneklipper?

27 december 2020
Astrid Pedersen

Det er de færreste have ejere som synes at græsslåning er den mest spændende form for have arbejde. Som regel vil man gerne slippe for at skulle bruge mange timer hver eneste uge i højsæsonen på dette stykke slidsomme arbejde. Græsslåning er næppe videre inspirerende og tager tid fra de opgaver og projekter som rent faktisk kan føre til noget. Og medmindre du føler at du kommer i zen af at slå græs i timevis bør du optimere denne tjans så du kan bruge noget af dit overskud på andre ting.

Køb en ny plæneklipper og spar tid og kræfter

Et oplagt sted at sætte ind er med udskiftning af din gamle plæneklipper. Hvis det efterhånden er ved at være et årti siden du sidst købte en ny plæneklipper kan du roligt regne med at der er sket meget på den front siden da.

Der er kommet rigtig mange plæneklippere på markedet som både er hurtigere og mere effektive – og så er der opstået en helt ny niche, nemlig de lydløse el drevne plæneklippere. Disse fås både med batteri og ledning, og er ganske ideelle hvis din have har en overskuelig størrelse. Med en el drevet plæneklipper slipper du for besværet med at skulle fylde brændstof på, og du kan undgå såvel larm som benzin os i din have mens du slår græs.

Er du i besiddelse af en stor græsplæne kan det dog stadig bedst betale sig med en benzin drevet model. Der findes mange plæneklippere med benzin motorer som er utroligt kraftige og samtidig kan skyde en væsentlig højere fart end deres forgængere. Med en sådan plæneklipper kan du skære drastisk ned på den tid du bruger på græsslåning. Og ønsker du helt at slippe for denne tjans kan du med fordel investere i en robotplæneklipper.

Du kan læse mere om de forskellige plæneklippere på husblog.dk