Gode råd, hvis du skal renovere dit badeværelse

01 november 2021
Steffen Hansen

advertorial

Det kan være fristerende at kaste sig selv over renoveringen af dit badeværelse. Men der er mange ting, der skal tages hånd om, og der er nogle beslutninger, der skal træffes. Vi har i dette indlæg fokuseret på, hvad du skal være opmærksom på, hvis du skal i gang med at renovere dit badeværelse.

 

1. Find en autoriseret VVS-installatør

Når du skal have udskiftet toilettet, badekarret eller monteret nye skabe, så kan det være en fordel, at du har den rette håndværker til projektet. En VVS-installatør har forstand på rørledninger, og ved hvordan man får koblet et nyt toilet til afløbet på korrekt vis.

Herudover kan VVS-installatører, der arbejder for firmaer, som forhandler med badeværelsesmøbler, også montere skabene for dig. De fleste vælger frithængende skabe i dag, fremfor skabe der står fast til gulvet. Derfor skal du være sikret, at dine skabe er monteret korrekt, hvorfor du skal bruge en VVS-mand til opgaven. 

 

 

2. Hvor kan du spare?

Man kan hurtigt få købt en masse ting i forbindelse med renovering af badeværelset. Men du skal naturligvis holde igen, så du ikke skal betale for mere, end hvad du har råd til. Er der måske opgaver, som du kan spare penge på at få gjort, fremfor at investere i noget nyt?

Måske du har håndvask og et badekar, der egentlig er velfungerende og er pæne i formen, men de ser lidt medtaget ud. Fremfor at investere i nye, så kan du faktisk få dem malet eller rettere sagt re-emaljeret. I denne proces vil der blive lagt en ny emalje, der kan garantere dig et slidstærkt og flot resultat. 

 

3. Glem ikke gulvbelægningen

Du kan vælge at bruge fliser ude på dit badeværelse, som giver komfort under dine fødder. For mange år siden brugte man stengulve på badeværelset, men nutidens fliser er mere holdbare, nemme at rengøre og fås i forskellige farver og former. Du kan vælge at bruge klinker eller gulvfliser. Gulvfliser vil blive limet fast, og du bør ikke kunne se fugelinjerne, når de er lagt. Du kan i samme ombæring få lagt varme i gulvet, så du har noget rart at stå på, når du kommer ud fra badet.