Hør giver altid den rette temperatur

28 april 2021
Anders Lundtang Hansen

Skal du lave noget tøj af et stof, hvor du kan være nogenlunde sikker på, at det ikke bare klæder dig, men at det også holder på varmen eller holder dig nedkølet, når du bruger det, så skal du vælge at gøre det af hør.

For det her materiale er godt til at tilpasse sig, så hvis du laver noget tøj ud af det, så kan du have det på om vinteren og stadig opleve at have lidt varme; og hvis du tager det på om sommeren, så vil du ikke svede alt for meget.

Alt dette kommer selvfølgelig an på, hvad det præcist er, som du laver af hør, for det kan jo være noget omfangsrigt og stort af hør, så du alligevel kommer til at svede, fordi du måske også har flere lag tøj på.

Og en lille trøje af hør, der ikke dækker helt, kan måske ikke holde dig varm om vinteren.

Desuden kommer det jo også meget an på, hvordan ens indre temperaturregulation er.

Hør er et virkelig godt stof at lave tøj af

En af grundene til, at hør er så godt til at tilpasse sig, er, at det er et naturmateriale, man har med at gøre her.

Man skal ikke producere det kunstigt, for man kan simpelthen dyrke det og så lave det om til et stof, som man kan sy tøj af og lave mange andre stofprodukter af.

Den slags har man gjort længe, og det kommer man nok også til at gøre i mange år fremover.

For det er godt for miljøet at bruge det, der forekommer naturligt, uden man overforbruger; og så skal man ikke slide på naturen ved at have fabrikker til at fremstille kunstige stoffer.

Desuden kan du få hør i mange forskellige farver, så der skal nok være noget, som du kan bruge til dit projekt.