Hvad du skal vide, før du vælger nye døre til hjemmet

28 januar 2022
Steffen Pedersen

advertorial

Der er nogle ting, der er værd at vide, før man udskifter sine gamle døre med nogle nye. Man skal nemlig ikke bare vælge de første og bedste døre til hjemmet. Det kræver, du lige har gjort lidt forarbejde og research forinden, før du vælger nye døre til hjemmet. Hvad du skal være opmærksom på, har vi skrevet mere om i dette indlæg. Så læs med her og bliv klogere på dit nye dørevalg.

 

Dörrar

 

1. Hvilket materiale?

Der er ikke et decideret krav til hvilket slags materiale, du skal vælge til dine døre. Der er både døre, der er lavet af træ, træ-alu eller pvc. Det eneste som det kommer an på, det er dit budget og hvilke behov du har til dine døre. Det kan f.eks. være, om det er en dør til din facade (det vil sige din hoveddør) eller om det er døre til indenfor i hjemmet. Du skal nøje overveje, hvad du vil give for dine nye døre. Der kan nemlig godt være lidt prisforskel blandt de forskellige døre typer og de materialer, de er lavet af.

 

2. Hvad med lydisolering?

Hvis du bor ud til en meget travl vej eller midt i centrum af en storby, bør du overveje nogle døre, der har god lydisolering. Det betyder, at du ikke bliver generet af lyden udenfor. Man kan nok ikke få det helt stille og roligt, men gode og solide døre kan tage det værste larm udefra. Her spiller materialet igen en stor rolle, når du skal vælge hvilke type døre til dit hjem. Massive døre i ordentligt materiale er typisk mere lydisoleret. 

 

3. Hvad med indretning?

Du skal overveje, hvordan dine nye døre passer til indretningen i dit hjem. Nogle er mere ligeglade omkring dette punkt, mens andre går meget op i en strømlinende og ensartet stil i hjemmet. Derfor skal du tænke, hvordan dine nye døre passer med resten af hjemmet. Du kan se forskellige døre via linket her: https://klarfonster.se/dorrar