Hvad er fordelen ved en varmepumpe?

13 maj 2019
Astrid Pedersen
Hvad er fordelen ved en varmepumpe?

Uanset om du varmer dit hjem op ved hjælp af et vandbaseret varme system, eller om du bruger de utroligt ineffektive varmeovne, som kører på elektricitet, er der mange penge at spare hvis du skifter til en varmepumpe. Varmepumper er den mest miljøvenlige og energi effektive opvarmnings metode, som eksisterer på markedet den dag i dag. Og så er de fleste varmepumper designet til at kunne monteres i private hjem, hvor de uden problemer kan erstatte et gammelt olie- pille- eller gas fyr, eller de mange elektriske varmeapparater.

En varmepumpe – hvad end der er tale om en luft til luft varmepumpe eller en luft til vand varmepumpe – udnytter den tilførte energi langt mere effektivt end de traditionelle opvarmnings metoder. Dette betyder, at du får meget mere varme for pengene, når du skifter til en varmepumpe. Du vil kunne se en aldeles håndfast besparelse på din el eller varme regning – og så er en varmepumpe langt mere driftssikker end et fyr eller en elektrisk varmeovn. Du kan oven i købet opnå offentligt tilskud til montering og installering af en varmepumpe i dit private hjem, hvilket betyder, at din nye varmepumpe har tjent sig selv hjem endnu hurtigere.

Hvilken varmepumpe skal jeg vælge til min bolig?

Er du i tvivl om hvorvidt du skal vælge en luft til luft varmepumpe eller en luft til vand varmepumpe, skal du tage udgangspunkt i dit nuværende varmesystem. En luft til vand varmepumpe kan erstatte dit gamle fyr, idet den varmer såvel brugsvand som cirkulationsvand op. Og en luft til luft varmepumpe er en glimrende substitut for dine gamle elektriske radiatorer – den varmer luften op på langt mere effektiv vis, og kan desuden anvendes som air condition i de varme, fugtige sommer måneder.

Der ud over er en luft til luft varmepumpe forsynet med luft filter, som effektivt renser luften i dit hjem, og dermed forbedrer dit indeklima.

Du kan læse mere om varmepumper på www.gramenergi.dk