Hvad kan en psykolog hjælpe med?

12 februar 2020
Astrid Pedersen
Hvad kan en psykolog hjælpe med?

Mange mennesker forbinder en psykolog med psykisk sygdom og mentale lidelser – eller med rige forstads fruer, som ikke kan finde mening i tilværelsen. Begge dele er temmelig fejlagtige antagelser. Man behøver hverken at være syg eller velhavende for at kunne få glæde af et forløb hos en autoriseret psykolog.

En psykolog kan være en form for sparring partner, når du ønsker at udvikle dig og lære dig selv bedre at kende. Hvis du går og tumler med svære ting i dit liv, som du ikke føler at du kan komme af med til anden side, kan en psykolog være til aflastning og støtte. Har du brug for at tale om svære ting i tilværelsen, som du ikke føler at du har lyst til at bebyrde venner og familie med, er det nærliggende at bruge en psykolog.

Psykologen dømmer ikke, og vil aldrig bagatellisere dine problemer. Hvis de fylder hos dig i en grad, hvor de hæmmer dine udfoldelser og påvirker dit humør, er de vigtige nok til at tage op med din psykolog. Der er, med andre ord, ikke noget, der hedder ”luksusproblemer”, når du er i psykologens klinik eller praksis.

Få hjælp fra din psykolog hvis du har ondt i livet

Det kan for eksempel være, at du lider af lavt selvværd, hvilket holder dig fast i et fejlagtigt sæt af forestillinger vedrørende dine egne evner og din værdi som menneske. Her kan en psykolog hjælpe dig med at få sat ord på disse forestillinger, og med at se problemerne fra en anden side. På den måde kan du komme styrket ud af et psykolog forløb, og med de rette redskaber til at bygge dig selv op indefra.

Hvis du leder efter en dygtig psykolog i Viborg, som kan hjælpe dig med at løse problemerne i dit liv, kan du kontakte Grethe Drejer på grethedrejer.dk