Hvornår er der behov for en gulvafslibning?

14 maj 2020
Astrid Pedersen

Når et trægulv bliver så slidt, at det ikke længere bliver pænt ved almindelig vask, er det på tide med en grundig gulvafslibning.

Kan jeg selv slibe mit gulv?

Principielt er der intet i vejen for at du selv går ud og lejer en maskine til gulvafslibning, og på egen hånd forestår denne. De fleste byggemarkedet tilbyder gulvafslibning maskiner til privat udlejning på dagsbasis – og er du i besiddelse af, eller har du adgang til at låne, en bil kan du også sagtens fragte maskineriet frem og tilbage.

Du skal dog forberede dig på at bruge et par dage på projektet afhængig af størrelsen på din bolig og på det gulv areal, som skal slibes. Derfor kan du sjældent nøjes med at leje maskinen for en enkelt dag.

Der ud over skal du selv ud og købe materialer til såvel gulvafslibning som til den efterfølgende behandling. Du skal bruge sandpapir i forskellige korn størrelser, en polere rondel, en masse klude, og selvfølgelig lak, olie, lud, sæbe eller maling alt afhængig af hvilke form for efterbehandling du ønsker.

Det at slibe et gulv er ingen let sag – især ikke for dig som aldrig før har håndteret en gulvafslibning maskine. Det er et stykke tungt og tidskrævende arbejde, som faktisk bør overlades til de professionelle. Især hvis du ønsker et gennemført resultat, som kan holde i mange år.

Hvem kan hjælpe mig med en professionel gulvafslibning?

Derfor bør du kontakte din lokale gulvmand i stedet for selv at kaste dig ud i projektet. Du vil ikke fortryde, at du overlod opgaven med afslibning af gulve til en faglært håndværker. Hos DBF Gulvservice kan du altid få et stærkt tilbud på en professionelt udført gulvafslibning og en efterbehandling som passer til såvel gulvet som til dit temperament.

Du kan læse mere, og kontakte DBF Gulvservice online på dbf-gulvservice.dk