Kan dit spartelfirma godkendes til at modtage folk i jobtræning?

28 juli 2019
Anders Lundtang Hansen
Kan dit spartelfirma godkendes til at modtage folk i jobtræning?

Vi skal ikke ned i paragrafferne og lave en gennemgang af, hvordan dit spartelfirma i praksis kan godkendes til at tage folk ind, der er i jobtræning eller måske ligefrem genoptræning.

Reglerne er nemlig lidt indviklerede, og de ville fylde mere, end hvad vi har spalteplads til her, men vi kan godt forklare nogle af fordelene ved at blive godkendt til den slags, som man måske ikke kan se, fordi man har fokuseret på eventuelle ulemper – som er mere myter – hvorfor man kategorisk aldrig har villet overveje det.

Man tænker måske, at ens spartelfirma blive et opholdsplads for umotiverede mennesker, der ingen interesse har i at spartle eller viser nogen nysgerrighed; faktisk er de der nok kun for at gøre kommunen glade og bliver væk, så snart de kan få lov til det.

De dovner den garanteret også så meget, at de ikke får noget fra hånden, så man skal bruge ressourcer på at holde øje med dem, og de er faktisk en udgiftsforretning for ens firma, fordi man hele tiden skal rette op på de skader og dårlige arbejde, som de udfører.

Men her skærer man over en kam, for selvfølgelig er nogle mennesker mere motiverede end andre, men nogle mennesker er faktisk så lykkelige for at komme i arbejde igen og kunne bidrage til samfundet og gøre både chefen og kunderne glade.

Så har man måske noget effektiv arbejdskraft, som udfører et rigtig godt stykke arbejde, som man ikke skal betale for. Man kan selvfølgelig ikke altid være så heldig med alle, der kommer i jobtræning, men nogle gange har man også heldet med sig.

Man kan endda risikere, at man finder en usleben diamant af en potentiel medarbejder, som man ender med at oplære og ansætter i ens firma, som man så har oplært til ikke bare at kunne spartle, men også passer lige ind i ens arbejdsplads, da man er oplært her.