Kan du selv udskifte dine vinduer?

21 juli 2020
Silje Hansen

Hvis du har en bolig, hvor du gerne selv vil ordne så mange praktiske ting som muligt, så kan det være du overvejer, om du selv kan klare udskiftning af dine vinduer. Men først – hvornår er udskiftning af vinduerne aktuelt?

Hvornår skal vinduerne udskiftes?

Som boligejer kan du selvfølgelig helt selv styre, når du gerne vil have udskiftet dine vinduer. Det kan være, du er flyttet i en bolig, du er i gang med at renovere, og du gerne vil sætte vinduer i, som passer bedre til boligen. Når det er sagt så er der også andre mere praktiske grunde til at udskifte vinduerne. Det kan være, at vinduerne er blevet utætte, så der kommer vand ind. Det vil også kunne ses ved, at der dannes svamp og der kommer råddannelse. Her er det selvfølgelig et must, at vinduerne bliver udskiftet. 

Når vinduerne er utætte så betyder det også noget for både indeklimaet og ikke mindst varmeregningen, da man helt sikkert vil kunne mærke, at det trækker fra vinduerne. Og i disse tilfælde er det også rigtig godt givet ud, at du får vinduerne udskiftet. 

Kan du selv klare vinduesudskiftning?

Hvis du før har prøve at arbejde med vinduesudskiftning – og med god succes, så burde det også være en opgave, du kan kaste dig på. Hvis du omvendt ikke har prøvet det før, så er der alle gode grunde til at hyre hjælp fra en tømrer. Som sagt så har vinduerne utrolig meget at sige for boligens indeklima, og hvis ikke du får sat dem korrekt i, så kan det blive en dyr fornøjelse på sigt. Derfor kan det være en rigtig god investering i boligen, at du finder en tømrer, som kan klare vinduesudskiftningen for dig. 

Hvis du skal finde hjælp til vinduesudskiftning i Hobro, så får du god tømrerhjælp her.